Barn i vikingakläder.png
INFÖR BESÖKET 

Pris:

På The Viking Museum kostar det 179 kr för vuxna och 139 kr för barn. För seniorer och studenter kostar det 155 kr. För barn mellan 0-6 år är det gratis.

Språk:

Ragnfrids saga erbjuds på följande språk: svenska, engelska, ryska, finska, kinesiska, spanska, italienska, franska och tyska.

Mat & Dryck:

Här på The Viking Museum finns restaurang Glöd. De serverar alltifrån sallader och fika till den rustika Vikingapannan. Såklart erbjuder de även mjöd till den som vill prova!

Hitta till museet:

Spårvagn nr 7 – hoppa av vid Liljevalchs/Gröna Lund och promenera sedan ned mot Wasahamnen som vill prova!

Buss 67 – hoppa av vid Liljevalchs/Gröna Lund och promenera sedan ned mot Wasahamnen. Planera med SL:s reseplanerare.

Djurgårdsfärjan – hoppa av vid Allmänna Gränd och promenera sedan mot Wasahamen/Galärvarvsparken.

ÖGA MOT ÖGA MED VIKINGATIDEN

Vilka var egentligen vikingarna? Hur kommer det sig att de gjort sig både kända och ökända i hela världen? PÅ The Viking Museum får ni svaren. Ett spännande, intressant och lärorikt besök för alla.

SPORTLOV MED VIKINGAR OCH VALKYRIOR

Våra vikingar är redo för sportlov! Spännande aktiviteter, vikingatida spel och roliga lekar. The Viking Museum är öppet hela sportlovet 11:00 – 17:00.

FAMILJEVISNINGAR MED TEMA VIKINGATIDA SPORT OCH LEKAR

Varje dag 11:30 och 13:30 erbjuder vi familjevisningar för alla barn. Under sportlovet berättar vi om de lekar vikingarna lekte och vilka spel som spelades – och fanns det egentligen några sporter under vikingatiden? Visningen är ca 30 minuter och ingår i entrépriset.

_JRO8742.jpg

LEIFURS HEMLIGHET – NYHET FÖR I ÅR!

Leifurs hemlighet är en dramatiserad visning för barn från 8 år. Gruppen måste lösa mysteriet med det mystiska försvinnandet av arkeologen Anders A Andersson; söka igenom hans anteckningar, knäcka de historiska koderna och lista ut vilka onda ting som gömmer sig i museets vrår.
Visningen är ca 30 minuter lång och ges torsdagen 3 mars kl. 12:00. Förköp din biljett på vår hemsida – pris 120 kr.

VIKINGATIDA UTELEKAR

Vilka lekar lekte man på vikingatiden? Hos oss blir det lekar och sport under lovet! Utanför museet kan du prova på lekar med våra vikingar.
Utelekar sker söndagen 27/2 och söndagen 6/3 mellan 12:00 – 16:00.

GUIDADE VISNINGAR

Äntligen är våra guidade visningar tillbaka! Varje dag erbjuder vi guidade visningar av utställningen. Visningar på svenska kl. 14:30 och kl.15:30 och visningar på engelska kl.12:30.
Den guidade visningen är ca 20 minuter och ingår i entrépriset.

SPEL OCH SKOJ PÅ MUSEET

Varje dag under sportlovet kan du prova på vikingatida spel i utställningen – utmana museets vikingar i hnefatafl och kvarnspel.