Dansmuseet.jpg
INFÖR BESÖKET 

Öppettider:

Tisdag–söndag klockan 11–17

Pris:

Vuxen 160 SEK
Pensionär 100 SEK
Student 100 SEK
0–18 år Fri entré

Mat & Dryck:

I Dansmuseets restaurang Bistro Rolf de Maré hittar du franska klassiker, lättare rätter och bakverk. Avrunda ditt besök i museet med ett glas vin eller pannkakor i bistron. Välkommen!

Tillgänglighet:
Dansmuseets entré ligger på gatunivå och är utan trappsteg. Alla dörröppningar saknar trösklar. Museet har två våningar och till källarplanet når man via trappa eller hiss. 

En plats för konstnärliga uttryck

Välkommen till ett museum med utställningar, roliga föremål och spännande berättelser.

Drottninggatan 17 - STOCKHOLM

Öppettider:

Tis–sön klockan 11–17

Skicka ett mail

Dansmuseet är ett världsunikt museum för dans och rörelse, med kostymer, masker och bildkonst, grundat i Stockholm av Rolf de Maré 1953. Varje år visar museet ett flertal utställningar och erbjuder ett stort programutbud för alla åldrar. Här kan du se dansföreställningar, få musikupplevelser, äta och dricka gott i vår bistro eller delta i en workshop i en inspirerande miljö.

reklam utställning dansmuseet.jpg

Den 15 februari - 28 augusti visar Dansmuseet delar av Svenska Balettens historiska reklamarkiv i utställningen OM DU INTE GILLAR REKLAM KAN DU DRA ÅT HELVETE. Med banbrytande och offensiva kommunikationsstrategier gjorde grundaren Rolf de Maré Svenska Baletten världsberömd. I utställningen analyseras reklamen utifrån ett nutida kommunikationsperspektiv.