Användarvillkor för annonsering

För att alla ska kunna känna sig trygga och säkra på Museerna.se behöver du som annonsör följa våra användarvillkor. Läs igenom villkoren och kontakta oss om det är något du är osäker över. Annonser som inte följer reglerna tas bort.

Allmänt

Dessa villkor ("Användarvillkoren") reglerar din användning av annonstjänster som tillhandahålls av Museerna.se.

Genom att använda annonstjänsten godkänner du dessa Användarvillkor och förbinder dig att följa dem. Denna version av Användarvillkoren gäller från den 20 mars 2022. Vi rekommenderar dig att läsa Användarvillkoren noggrant och skriva ut en kopia av Användarvillkoren för framtida bruk.

2

Personuppgifter och företagsuppgifter

För att vi ska kunna ge dig tillgång till vår annonstjänst behöver vi samla in och behandla vissa personuppgifter om dig samt om det företag som du representerar.  Vi behöver dessa uppgifter för att komma i kontakt med dig som publicerar nyheter och annonser. Det kan till exempel vara för att korrigera nyheter som har blivit fel eller för att berätta om uppdateringar eller nya möjligheter med Museerna.se. Uppgifterna som vi sparar är de som du som användare uppger vid registrering: 

 • Förnamn

 • Efternamn

 • Arbetsplats

 • Epost

 • Telefonnummer

 • Org.nr 

 

Om du har glömt bort vilka uppgifter du uppgav vid registrering så kan du kostnadsfritt ta del av dessa en gång per år. Maila oss på kontakt@museerna.se för mer information. 

3

Förutsättningar för att du ska kunna annonsera

För att ingå avtal om att annonsera så måste du representera ett företag, förening eller organisation.  Tjänsterna tillhandahålls inte till privatpersoner. Om du registrerar en annons så intygar du att du har behörighet att binda företaget, föreningen eller organisationen till dessa Användarvillkor.

4

Annonsering

Som annonsör garanterar du att du innehar nödvändiga rättigheter till det material som du publicerar på Museerna.se. T.ex. bilder, filmer och annonstexter. Antingen genom att du själv har skapat detta (vare sig det är exempelvis en bild, en film eller en annonstext), eller att alla som har medverkat har gett dig tillstånd att använda det Användargenererade innehållet på Museerna.se i enlighet med Användarvillkoren.

Du garanterar att du sett till att de personer som kan identifieras i det  innehåll som du publicerar (exempelvis i en bild eller en film eller enbart genom sitt namn) är medvetna om hur materialet kommer att användas och att de har godkänt att medverka i det.

Du ansvarar själv som användare för att den information som du lägger in i annonser inte strider mot gällande lagar och regler. Du som användare är personligen ansvarig för din annons.

Om du vill ändra eller ta bort din annons så kontaktar du Museerna.se och meddelar detta. 

Annonser som är inaktuella, till exempel om utställningar, tas bort automatiskt av Museerna.se

5

Betalningsvillkor

I och med att du registrera dig som annonsör godkänner du en kostnad på 960kr för 12 månader marknadsföring inne på Museerna.se. 

 

DET HÄR INGÅR:

 • Liten redaktionell annons i 12 mån
  På startsidan i 4 valfria veckor
  Text, bild och länk

 • Publicera obegränsat med utställningar

 • Publicera obegränsat med nyheter

Betalning sker via faktura med 10 dagar netto betalningstid. 

Fakturautställare är Museerna.se och dess factoringbolag Mediabrokers Nordic AB, orgnr. 556785-1380.

Fakturamottagare är det museum som du som registrerat dig representerar.