Abecita Konstmuseum
INFÖR BESÖKET 

Pris:

Vuxen 100 kr – kaffe ingår
Studerande 50 kr
Skolgrupp (under 15 år) – 400 kr
Under 15 år, i föräldrars sällskap – fri entré
Ingen avgift till caféet

VIP-kort 400 kr (entré till utställningar samt alla fotokvällar, värde 1540 kr – gäller ett år från inköpsdatum)
VIP-kort Student 300 kr

Mat & Dryck:

Mitt i museet ligger vårt mysiga café och trevliga designshop. Du kan också köpa fotoböcker i bokhandeln och posters – inramade eller ej. Inled eller avsluta besöket med en paus i konstcaféet, koppla av i italienska designstolar för att se på film eller njuta av härlig fika. Kaffet, det bjuder museet på!

Hitta till museet:

Abecita Popkonst och Foto
Herrljungagatan 15, Knalleland
SE-506 30 Borås, Sweden

GPS-koordinater: X: 6404768, Y: 1329476
Lat N 57° 44.1136′  Lon E 12° 56.5240′

Abecita Popkonst & Foto 

Abecita Popkonst & Foto är inte som andra konstmuseer. Verken som hänger här var från början aldrig menade att pryda väggarna på ett museum. De hängde istället hemma hos Bengt och Berit Swegmark i deras bostad i Borås. En dag blev samlingen större än vad bostaden klarade av. Då föddes Abecita Popkonst & Foto.

PÅGÅENDE UTSTÄLLNINGAR

CLAES GRUNDSTEN – LANDSKAPAT

Claes Grundsten är naturfotografen som menar att vi behöver se vackra naturbilder som ger hopp för framtiden. Redan i unga år lockades han att använda kamera och är i dag en av landets mer kända naturfotografer med fler än 30 böcker och ett flertal utställningar i sitt CV. 

MATS ALFREDSSON PRESENTERAR BIRGITTA NILSSON

Mats Alfredsson presenterar en ny streetfotograf i konceptet "Room for street" - en fast yta på museet, helt dedikerad till de fotografer som Mats bjuder in. Birgitta Nilsson har länge arbetat som modell innan hon istället ställde sig bakom kameran och har en unik röst i streetfotografiets mångfald. 

ALISON JACKSON – FAKE TRUTH

Alison Jackson är en samtida BAFTA-och flerfaldigt prisbelönt konstnär som utforskar kändiskulturen – ett fenomen skapat av media, reklamindustrin och av offentliga personer. Hennes utställning är mitt i prick i det nutida fenomenet med ”fake news”, alternativa fakta och nyhetsdebatter. 

MARTINA HOLMBERG & MARIA HAGSTRÖM – IN A WOMAN’S WORLD

Över hela världen är kvinnors frihet begränsad. Utbildning, sexuellt våld, krig och klimatförändringar är några av de områden där kvinnor drabbas hårt. Fotografen Martina Holmberg och journalisten Maria Hagström har samlat flera års arbete från elva olika länder och visar hur det kan vara att leva ”In a WoMAN’s world”.

LOUISE B AV MATHIAS JOHANSSON

Louise Joséphine Bourgeois – världskänd, banbrytande och komplex - född 25 december 1911 i Paris, död 31 maj 2010 i New York, var en franskfödd amerikansk skulptör, målare och tecknare. Hon är kanske mest känd för sina verk ”The Destruction of the Father” och jättespindeln ”Maman”.